2016 NCAA Seçmeleri İstanbul’da Gerçekleşti

İstanbul’da gerçekleşen, Amerikan Kolej Basketbol Ligi NCAA’in 2016 İstanbul seçmeleri, Cumartesi ve Pazar günü FMV Işık Okulları Ayazağa Kampüsü’nde 250 sporcunun katılımı ile görkemli bir şekilde sona erdi.

Türkiye Basketbol Federasyonu’nun resmi yayıncı kuruluşu TBF TV’den 2 gün boyunca canlı yayınlanan ve 2 günde toplamda 6.000 tekil ziyaretçinin canlı izlediği 2016 NCAA Showcase İstanbul etkinliğinde, Türkiye ve Avrupa genelinde toplamda 250 sporcu, ABD’de spor bursu hayalini gerçekleştirebilmek için kıyasıya bir mücadele içerisine girdi.

15-21 yaş arası basketbol oyuncularına Amerika Birleşik Devletleri’nin kapılarını ardına kadar açan ve Amerikan Kolej Sporları Birliği NCAA’in Avrupa’daki tek resmi sertifikalı seçmesi olan 2016 NCAA Showcase İstanbul etkinliğine, NCAA’in elit takımlarının gözlemcilerinin yanı sıra, Türk antrenörler de büyük bir ilgi gösterdi.

Bu sene yoğun bir sporcu katılımı ile 2. kez düzenlenen NCAA Showcase organizasyonu Temmuz ayında, erkek ve kadın sporcular için İzmir’de bir kez daha gerçekleştirilecek.

2 ay boyunca devam eden başvuru süreci, oluşturulan özel jüri tarafından en ince ayrıntısına kadar değerlendirildi ve seçmelere katılma hakkı kazanan 250 genç yetenek, hayalleri için birbirleri ile yarıştı. A Milli Takım ve Beşiktaş’ın başarılı oyun kurucusu Engin Atsür’ün de gençler ile bir arada olduğu organizasyon sonrasında ise, yetenekli oyuncular için oluşturulan scout rapor ve değerlendirmeleri, tüm NCAA takımlarına iletilecek.

Bu arada NCAA seçmelerinin İstanbul ayağında yer alan yetenekli oyunculardan oluşturulacak UBA Elite Team, 30 Haziran – 20 Temmuz tarihleri arasında ABD’nin Orlando eyaletinde düzenlenecek ve ABD’nin en büyük yaz liglerinin başında gelen Amateur Athletic Union (www.aausports.org) turnuvasına katılma şansına sahip olacak. Amerikan takımlarının, elemeleri geçerek katılım hakkı elde edebildiği bu turnuvada UBA Elite Team, direkt olarak yer alacak. Temmuz ayında Orlando’da düzenlenecek bu turnuvalar sırasında Downey Christian, West Oaks ve Christian Preparatory liseleri ziyaret edilecek ve gençler, buradaki koçlar ile antrenman yapma imkanı bulacak. Benzer program, NCAA kolejlerinden University of Central Florida Orlando (Knights) ve University of Tampa’da (Spartans) da uygulanacak ve öğrenciler arasında yeterli görülenler, ABD’de burs kazanma şansına erişecek.

Program dahilinde ayrıca, The National Basketball Academy (Orlando Magic), The First Academy (Orlando Christian Private School), Walt Disney World, Walt Disney World Resort ve Orlando Science Center gibi önemli noktalar da gezilecek.

Yoğun bir katılım ile gerçekleşen 2016 NCAA Showcase İstanbul etabı hakkında açıklamalarda bulunan UBA International Kurucusu Adin Adinovic “2 gün boyunca çok keyifli ve önemli bir organizasyon yaptık. İnanıyorum ki burada kendisini göstermeyi başaran gençlerimizi, kısa bir süre sonra ABD’de büyük bir gururla izleyeceğiz. Hafta sonu bize şükran dileklerini ileten ve teşekkür eder veliler ile konuştukça, Türk gençleri ve Türk basketbolu için önemli bir iş başardığımızı görüyorum. Organizasyonumuz, Temmuz ayında İzmir’de, bu sefer genç kızlarımız da dahil ederek devam edecek. Bize destek veren herkese teşekkür ediyorum” diye konuştu.