Altıncı NCAA Onaylı Basketbol Seçmeleri İstanbul’da Yapıldı

4-21 yaş arasındaki basketbolculara ABD’deki lise ve üniversitelerden spor bursu alma fırsatı tanıyan NCAA Onaylı Basketbol Seçmeleri 2018, 28-29 Nisan tarihlerinde düzenlendi.

Türkiye’de NCAA’in resmi onayıyla seçme düzenleyen tek kurum olan UBA International tarafından altıncısı düzenlenen seçmelere ülkenin birçok farklı şehrinden onlarca genç basketbolcu katıldı. FMV Işık Okulları Erenköy Kampüsü’nün ev sahipliği yaptığı İstanbul Showcase’te, iki gün boyunca oynanan maçlarda katılımcılar yeteneklerini sergileme fırsatını bulurken, yurt dışından da Sırbistan ve Hollanda’dan katılımlar oldu.

YERLİ VE YABANCI DENEYİMLİ ANTRENÖRLER TAKİP ETTİ

İstanbul Showcse 2018’te oynanan maçların Amerika’daki lise ve üniversite yetkililerinin izleyebilmesi amacıyla video kayıtları alındı. Seçmeleri yerinde izlemeyi tercih eden deneyimli antrenörler de vardı.

Türkiye Basketbol Süper Ligi antrenörü İsmail Beleş, 7 yıl boyunca çalıştırdığı Fenerbahçe ve şu anda görev yaptığı Yakın Doğu Üniversitesi kadın basketbol takımlarıyla Türkiye’de ve Avrupa’da birçok kupa kazanan Zafer Kalaycıoğlu, BSL ve TBL antrenörü Cengiz Karadağ, Türk basketbolunun önde gelen isimlerinden Fehmi Sadıkoğlu, Bahçeşehir Koleji Basketbol Altyapı Sorumlusu Tufan Sabah, Demir İnşaat Büyükçekmece Basketbol Altyapı Koordinatörü Cengiz Altınbalık, Altyapı Milli Takım Antrenörü Hüseyin Cafoğlu, Caan Spor Genel Koordinatörü ve antrenör Şafak Aydıner, Karadağ’dan Marko Rajovic, İtalya’dan Daniele Aniello ve Sırbistan’dan Peja Stankovic gibi yetenek avcısı oyuncu gözlemcileri de seçmeleri yerinde takip etti.

DENİZ KILIÇLI NCAA TECRÜBELERİNİ AKTARDI

İstanbul Showcase 2018’in bir önemli ziyaretçisi de profesyonel basketbolcu Deniz Kılıçlı oldu. Kolej kariyerinde NCAA’de Dörtlü Final’de oynama başarısını gösteren ilk Türk oyuncu olan ve Türkiye Basketbol Süper Ligi takımlarından Demir İnşaat Büyükçekmece’nin forması giyen Deniz Kılıçlı, İstanbul Showcase 2018’in katılımcılarına deneyimlerini aktardı ve tavsiyelerde bulundu.