KOSOVA’DA İLK SHOWCASE HEYECANI

UBA International tarafından 22-23 Nisan tarihlerinde Kosova’nın başkenti Priştine’de düzenlenen ilk NCAA Onaylı basketbol seçmeleriyle, Kosovalı genç basketbolcular yetenek avcılarına kendilerini gösterme fırsatını yakaladılar.

Eski basketbolcu ve antrenör Adin Adinovic’in kurduğu ve yine eski basketbolcu Orçun Topçu’nun genel koordinatörlüğünü yaptığı, yerli ve yabancı spor adamlarından oluşan ve küresel basketbolun ülkemizde en önemli temsilcisi olmayı hedefleyen Türkiye merkezli bir sportif organizasyon ve danışmanlık ekibi olan UBA International, genç sporculara ABD’nin kapılarını aralamaya devam ediyor.

2015’te faaliyetlerine başlayan ve bugüne kadar UBA Turkey Games, UBA Skill Camp, UBA Elite Team, UBA Pro Exposure, UBA Karadağ Gelişim Kampı gibi birçok farklı organizasyona imza atan UBA International, Türkiye’de daha önce üç kez gerçekleştirdiği NCAA Onaylı basketbol seçmelerini bir ilke daha imza atarak Kosova’da da gerçekleştirdi.

Kosovalı genç basketbolcuların yoğun ilgi gösterdiği showcase’de Türkiye’den de İsmail Beleş ve Doğuş Bilgiç gibi deneyimli antrenörler de seçmeleri yerinde takip etti. İsmail Beleş, Kosova’da yayın yapan KTV Kohavision televizyon kanalına organizasyonla ilgili detaylı bilgileri aktardığı bir röportaj da verdi.

Türkiye’de Dördüncü Showcase de Yolda!

2015’ten bu yana İstanbul ve İzmir’de kız ve erkek basketbolcuların katılımı ile üç defa düzenlediği NCAA onaylı seçmeler aracılığıyla yerli ve yabancı birçok genç basketbolcuya eğitimlerini ve spor kariyerlerini ABD’de burslu olarak sürdürme imkanı veren UBA International, 2017 yılının ilk seçmelerini 29-30 Nisan tarihlerinde FMV Işık Okulları Maslak Kampüsü’nde gerçekleştirecek.

Geçmiş yıllarda olduğu gibi Istanbul Turkey Showcase 2017‘de de birçok önemli antrenör ve gözlemci yer alacak. Spor Toto Basketbol Süper Ligi ve TBL düzeyinde yıllardır antrenörlük yapan duayen isim İsmail Beleş, U16 Yıldız Erkek Milli Takım Yardımcı Antrenörü Halil Atlı, Demir İnşaat Büyükçekmece Yardımcı Antrenörü Serhat Şehit, Hollanda Profesyonel Ligi’nde Antrenör Tolga Tari, İzmir BŞB Antrenörü Ömür Gökçepınar, Bireysel Gelişim Antrenörü Efe Değirmencioğlu, Kosova Basketbol Federasyonu Süper Lig Sorumlusu Leart Hoxca, Memphis Magic AAU Spor Direktörü ve Uluslararası Yetenek Gözlemcisi Kimani Shotwell, TBL ekiplerinden Mamak Belediye Ankara DSİ Antrenörü Göktuğ Dilbazer, İzmir Tofaş Spor Kulübü Antrenörü Doğuş Bilgiç gibi önemli isimler organizasyon süresince sporcuları yakından takip edecek.

Ayrıca Omega PSI PHI Fraternity Incorporated Antrenörü James Barrett, Big Apple Sports Antrenörü Adrian Chozin Allman, UBA International Kuzey Amerika Temsilcisi Hasan Eralp Türkyılmaz da canlı olarak yayınlanacak olan Istanbul Turkey Showcase 2017‘yi online olarak takip edecek birçok yerli ve yabancı antrenörden bazıları olacak.

14-21 yaş arası sporcuların katılacağı NCAA onaylı İstanbul Showcase 2017 etkinliğinin başvuruları öncelikle NCAA resmi sayfası üzerinden profil oluşturarak gerçekleştirilebilecektir. Program, önemli bilgiler ve başvuru süreci için www.ubainternational.com.tr adresinden web sitemizi ziyaret edebilir, ya da info@ubainternational.com.tr mail adresi ile 0544 358 47 28 numaralı telefondan iletişime