İSTANBUL’DA BİR NCAA ONAYLI SHOWCASE HEYECANI DAHA YAŞANDI

Türkiye’nin NCAA onaylı tek seçmeleri olan İstanbul Showcase 2017’ye farklı illerden onlarca genç basketbolcu katıldı.

UBA International’ın Feyziye Mektepleri Vakfı Özel Ayazağa Işık Lisesi Spor Salonu’nun ev sahipliğinde organize ettiği İstanbul Showcase 2017, 29-30 Nisan’da hem Türkiye’den hem de ABD’den birçok önemli basketbol antrenörü ve oyuncu gözlemcisinin takibinde gerçekleştirildi.

2015’ten bu yana İstanbul ve İzmir’de üç kez düzenlediği showcase’ler ile genç basketbolculara NCAA heyecanını yaşatan UBA International’ın dördüncü organizasyonu da büyük ilgi görürken, sürpriz ziyaretçileri de oldu. Basketbol kariyerinin başlarında NCAA’de oynamış olan ve şu anda Spor Toto Basketbol Süper Ligi’nde İstanbul Büyükşehir Belediyespor’un formasını giyen Deniz Kılıçlı, seçmelerin ikinci gününde İstanbul Showcase 2017’ye katılan genç basketbolcularla bir araya gelerek onlara tecrübelerini aktardı. Daha önce Galatasaray forması da giymiş olan ve şu anda Süper Lig takımlarından Demir İnşaat Büyükçekmece’nin formasını giyen NCAA çıkışlı ABD’li guard Jerry Johnson da İstanbul Showcase 2017’de yer alarak genç basketbolculara öğütler verdi.

Profesyonel oyuncuların yanı sıra Türk basketbolunun önde gelen isimlerinden, eski oyuncu ve antrenör olan usta basketbol yorumcusu İhsan Bayülken de organizasyonun ikinci gününün ziyaretçileri arasında yer aldı. Ayrıca Türkiye’nin önde gelen spor kanalı NTV Spor da İstanbul Showcase 2017’de Deniz Kılıçlı ve Genel Koordinatör Orçun Topçu’nun görüşlerini aldı.

İstanbul Showcase 2017 katılımcılarının iki gün boyunca oynadığı maçlar kayıt altına alınarak, ABD’deki antrenör ve gözlemcilerin de izleyebileceği şekilde detaylı video görüntüleri hazırlandı. İki gün boyunca Türkiye’de tek olarak NCAA onaylı seçmeler düzenleyen UBA International aracılığıyla genç basketbolcular yeteneklerini sergileme fırsatını buldu. 14-21 yaş arasındaki sporcular, ABD’de burs kazanarak hem basketbol kariyerlerini hem de eğitimlerini yurt dışında devam ettirmek için birbirleriyle yarıştılar.

BİRBİRİNDEN ÖNEMLİ ANTRENÖRLER TAKİP ETTİ

Geçmiş yıllarda olduğu gibi Istanbul Turkey Showcase 2017‘de de birçok önemli antrenör ve gözlemci yer aldı. Spor Toto Basketbol Süper Ligi ve TBL düzeyinde yıllardır antrenörlük yapan duayen isim İsmail Beleş, Kosova Basketbol Federasyonu Süper Lig Sorumlusu Leart Hoxca, TBL ekiplerinden Mamak Belediye Ankara DSİ Antrenörü Göktuğ Dilbazer, İzmir Tofaş Spor Kulübü Antrenörü Doğuş Bilgiç, Bireysel gelişim antrenörü Efe Değirmencioğlu gibi önemli isimler organizasyon süresince sporcuları yakından takip etti.